Broken Ankle

Het kan weleens voorkomen dat jij tijdens een sport of tijdens een dagelijkse handeling per ongeluk een harde klap maakt. Als reflex probeer jij je zo goed mogelijk op te vangen met je handen en voeten. Echter kunnen de krachten, die hierbij op de handen en voeten komen zo groot zijn dat de botten hierdoor bezwijken. Er wordt gesproken van een botfractuur. Een enkelbrace kan uitkomst bieden bij een breuk in de enkel die niet gegipst kan worden of in het traject nadat het gips van uw voet afgehaald is.
Een gebroken enkel?
Er wordt gesproken van een enkelbreuk wanneer er een breuk in het bot plaatsvindt. Het bot kan breken op één of meerdere plaatsen. Er wordt gesproken van een botbreuk als het gehele bot breekt of als zich een scheur in het bot voordoet. Een veel voorkomende enkelbreuk is in het kuitbeen. Het kuitbeen ligt gelegen aan de buitenzijde van het enkelgewricht.
Echter is er een classificatie voor de ernst van de breuk. Zo kunnen de botdelen tegen elkaar blijven zitten, dan wordt er gesproken van een “nette breuk”. Maar de botten kunnen ook verschoven, of verplaatst zijn. In een ernstig geval steekt een bot uit de huid, er wordt gesproken van een open botbreuk. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Back to injury overview

Show filters

 • reh4mat enkel brace probrace tiny

  Reh4Mat Ankle Support

  No reviews yet

  From: 49,95

  View

 • reh4mat stevige kinder enkelbrace - 1 tiny

  Reh4Mat Ankle Support for Kids

  No reviews yet

  From: 59,95

  View

 • sport enkelbrace BOA thuasne probrace.nl

  Thuasne Sports Ankle Support with BOA

  No reviews yet

  From: 64,95

  View

 • malleo_dynastab_front_probrace

  Thuasne Malleo Dynastab Ankle Support

  No reviews yet

  From: 59,95

  View

 • Aircast-A60-probrace-bestseller-tiny

  DJO Aircast A60 Ankle Support

  No reviews yet

  From: 89,95

  View