Osteoarthritis Hand

Artrose is een vorm van reuma en de meest voorkomende reumatische aandoening binnen het lichaam. Zo werden er in het jaar 2017 zo’n 1,2 miljoen mensen gediagnosticeerd met artrose. Artrose wordt het meest geconstateerd bij: vrouwen, mensen ouder dan 45 jaar, mensen met overgewicht en bij mensen met veel artrose ‘in de familie’.
Artrose vingers?
Binnen de hand zijn het vaak de gewrichten waar artrose veel voorkomt. Het kraakbeen van de gewrichten is aangetast. Hand artrose is een reumatische ziekte welke zich in het gehele lichaam kan plaatsvinden. Vaak wordt er gedacht dat artrose een slijtage is van de gewrichten of botten. Vandaar dat je ook vaak in de volksmond iemand hoort zeggen: “mijn gewrichten in mijn vingers zijn versleten?!” Echter is het woord “versleten” niet helemaal correct. In de gewrichten is er een zo genoemde verandering opgetreden.

Een extra stuk inzicht: een gewricht is een verbinding tussen twee botdelen. Tegen het gewrichtsvlak van het bot zit kraakbeen. Kraakbeen is glad weefsel dat ervoor zorgt dat het gewricht soepel kan scharnieren. Bij (hand)artrose is dit kraakbeen vervormd; het is dunner en zachter geworden. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten zich minder gemakkelijk bewegen, hierdoor zal beweging in de vingers pijnlijk en stijf aanvoelen.

Back to injury overview

Show filters

 • thuasne dynastab dual polsbrace

  Thuasne Dynastab Dual Compact Wrist Support

  No reviews yet

  From: 29,95

  View

 • reh4mat spalk vinger probrace tiny

  Reh4Mat Finger Splint

  No reviews yet

  From: 29,95

  View

 • reh4mat vingerspalk probrace.com

  Reh4Mat Dupuytren Finger Splint

  No reviews yet

  From: 59,95

  View

 • 733MN vingerspalk teyder probrace

  Teyder Finger Splint

  No reviews yet

  From: 24,95

  View

 • 47% discount Reuma handschoen siliconen nopjes anti slip laag probrace

  GO Medical Arthritis Gloves with Silicone

  No reviews yet

  From: 22,95

  View

 • Form-fit-probrace (Small)

  Össur FormFit Wrist Support

  3 reviews

  From: 44,95

  View